#16 2008-03-13 21:09:22

Liebe

Zbanowany

Re: Racja;)

mnie nikt nigdy nie rozumie;) tzn ostatnio zostałam pochwalona za swoje posty za co serdecznie dziekuje:D ale poza tym i tak sądzę, ze nie umiem wyrazac swoich myśli:D moze kiedys i ta umiejetnosc sie we mnie rozwinie:D

"Der Regen fällt sie ist die Nummer eins
Der Regen fällt sie will nur glücklich sein
Der Regen fällt sie ist allein in der Nacht
Es ist kalt in ihrem Zimmer wenn die Einsamkeit erwacht"

#17 2008-03-13 21:59:57

Szirin

Zbanowany

Sebastianie, skoro masz takie cudowne SWOJE forum, to po co wchodzisz na nasze???? Jest takie, jakie jest, nam odpowiada. Po co nam tylu użytkowników... my idziemy w jakość, a nie w ilość.

Ostatnio edytowany przez Szirin (2008-03-14 23:58:42)

"Dokąd idziesz bracie/ Dokąd gnasz/ Po co tak zabijać się/ W jednym punkcie przecież/ W końcu trwasz/ Tylko czas do przodu mknie
Tak przemijasz w miejscu/ Spalasz się/ Jak pustynny w słońcu głaz/ Wszelki ruch to tylko/ Pozór jest/ Jeden mknie do przodu czas (...)Martwe morze stoi wokół nas/I nadziei brak na wiatr '

#18 2008-03-13 22:05:51

smerfetka

Zbanowany

status akuku;D
0 700 680 631
Call me!

Sebastian napisał:

Jeśli chcesz mogę powiedzieć Ci dokładnie jak to zrobić w phpBB2 by Przemo. W PunBB nie wiem dokładnie, ale nie powinno być dużo inaczej.
A swoją drogą nie możecie jakoś sobie załatwić niewielkiego hostingu z bazą sql i obsługą php w zamian za reklamę? Ja coś takiego zrobiłem, mamy forum niezależne, bez reklam, z pełnym dostępem do bazy danych i absolutną dowolnością konfiguracji...

hmmm oba skrypty są mało rozwinięte i z małymi możliwościami
po drugie z tym nie do mnie ja nie zakładałem tego forum nie wybierałem hostingu ani skryptu :]

jakbyś napisał własny skrypt do forum to mógłbyś mówić, że Twoje forum jest rewelacyjne (skonfigurować jakiś tam skrypt nie jest zbytnio trudne )

i o nic nie bede sie pytał wybacz

http://viii-lo.krakow.pl/~qbaj/1714254127466ed27cf351a.gifhttp://www.avatary.ork.pl/avatary/3707.gifChyba nie musze sie przedstawiać http://www.avatary.ork.pl/avatary/2968.gif

#19 2008-03-13 22:38:08

Nightmare ;D

Zbanowany

Liebe - masz na prawde bardzo madrze napisane posty..nikogo w sumie nie krytykujesz i nie oceniasz...i za to Cię podziwiam..nie to co ja:(..fakt troche mnie poniosły emocje..może aż za bardzo..ale pisałam już co do modlitwy wiernych że ( o ile miało to miejsce) nie twierdziłam że na pewno...bo tu razcej niczego nie mozna byc pewnym-to tylko forum.Dziś bardzo mądra osóbka powiedziała mi coś ważnego..że tyle tu nadajemy na x.Irka a przeciez to w nas problem.. i może faktycznie zamiast na forum Go oczerniać to powiedzmy mu prosto w oczy co do niego mamy, bo to na prawde chamskie buziaczki dla tej osóbki:) Sebastian nasze forum jest jakie jest..i jest fajne, więc po co je komplikowac i nie wiadomo ile działów i jakieś specjalne w dodatku, wiesz..my nie mamy przed sobą tajemnic raczej żeby dzielić to czy coś tam..ale podziwiam że chciało Ci sie rozbudowywać i prowadzić takie forum jak opisywałeś Jeszcze raz wszystkich których uraziła moja wypowiedź lub zbulwersowała PRZEPRASZAM!! bo momentami jak tak teraz na to patrze to byłam bardzo chamska i upierdliwa;/...sorka Wojtuś szczególnie..ale takie głupotki popisałeś tam wcześniej..a może ja Cie poprostu nie zrozumiałam wystarczająco. Szirin ostro pojechałaś ale u Ciebie to normalka..;D na rekolekcjach też było ostro momentami;] Smerfetka- broń się broń ;Di nie daj się I nie nie ujawnie sie na razie;) a tych co już wiedzą prosze o dyskrecje ;]

"Ojcze w Twoje ręce, powierzam ducha mego...czemuś mnie opuścił?"

#20 2008-03-14 12:01:08

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

jak zawsze kochana dla Ciebie wszystko i ja tez pogratuluje tej osobce o ktorej powiedzial Nightmare bo ta osobka mowila to rowniez przy mnie zapomnielismy po co tu jestesmy po co jest oaza stworzyly sie grupki ktore nawzajem ze soba walcza po co przeicez kiedys byl;o inaczej dalo sie zyc ze wszystkimi w zgodzie a teraz... smutne ale prawdziwe moze cos z tym zrobmy ale jak do tanga trzeba dwoch stron tak i tu

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#21 2008-03-14 20:57:07

Sebastian

Zbanowany

Sorry, ale macie ładne halo. Smerfetka powiedział, że wprowadził utrudnienie, bo tylko zalogowani mogą czytać forum. No rzeczywiście straszne utrudnienie - 2 minuty rejestracji i całe forum moje.
Liczbę użytkowników podałem tylko po to, żebyście wiedzieli, że nawet przy takiej liczbie (która przy forumowych molochach jest wręcz malutka) można zachować porządek. I na tym forum (nie MOIM, moje byłoby wtedy, gdyby to był fanklub Sebastiana; zaufajcie mi - nie jest ;]) nie musimy zamykać tematów dlatego, że wypowiadają się w nich osoby nie związane z nami.

Przemo jest mało rozwinięte? No chyba żartujesz. ;] Może jak w całej Polsce będą łącza światłowodowe, to bardziej rozwinięte skrypty będą miały prawo bytu. Póki co już Przemo z włączoną większością dodatków i liczbą postów około 100k zamula dość znacznie.

Czy ja gdziekolwiek napisałem, że to trudne? Albo że "moje" forum jest rewelacyjne? Jejku, czy czytanie ze zrozumieniem to aż tak wielki problem?

Nightmare, dzięki. Ale to nie chodzi o tajemnice przed sobą. Są tematy, których istnienie powinno być wewnętrzną sprawą Waszej grupy. Tak jak na przykład ta. Ale cóż, jak widać każda rada odbierana jest jak atak. ;] Od razu człowiek czuje, że jest w Polsce. ^^

#22 2008-03-14 21:42:02

scarlett

Zbanowany

Wow
temat poszedł w świat do tego stopnia, że nawet mnie, skrajnie bierną  uczestniczkę forum zachęcił do uaktywnienia się... a więc i ja sie ustosunkuję
po pierwsze ja doskonale pamiętam obecność moniq na oazie, co prawda juz pare lat temu , ale jednak, pamiętam nawet, że była to osoba udzielająca się ... :)pozdrawiam!
cóż, na imprezie od której wszystko się zaczęło nie byłam, właściwie o calej sprawie dowiedzialam sie juz po fakcie
rzeczywiscie, każdy z nas ma wolna wole i moze robic co chce, kiedy chce, również nie oceniam nikogo w zaden sposob , bo nie jest to moja rola....
gdybym miała sie na temat robienia 18 w wielkim poście wypowiedzieć, powiedziałabym, że nie powinno sie ich organizować, bo Wielki Post jest szczególnym w roku czasem i trzeba pamiętać o jego istocie...rok ma 365 dni a wielki post tylko 40 a co za tym idzie mozna urodziny zorganizowac w innym czasie...sama zreszta bylam na osiemnastkach przekladanych ze względu na wielki post i uwierzcie mi, niczego im nie brakowalo, a wrecz przeciwnie...
ponadto jednak skoro juz jestesmy oazowiczami to powinnismy byc nieco bardziej wyczuleni na pewne kwestie
to by bylo na tyle
ps prosze tylko w zaden sposob nie obwiniac czy wogole nie łączyc z tą sprawą księdza Ireneusza, bo jest to dosc zalosne...

#23 2008-03-14 23:43:10

Szirin

Zbanowany

Po pierwsze Scarlett: ten post nie jest na temat 18 która się odbyła, więc po co się tak w zasadzie wypowiadasz, znasz powody, czemu odbyło się to akurat teraz a nie później?

Po drugie MOIM ZDANIEM nie da się nie łączyć a tą sprawą x. Ireneo, gdyż jak wiadomo on prowadzi Oazę... i wychowuje młodzież, ma na nią wpływ..., więc widać jaki... Poza tym dla x. Ireneo najważniejsze jest "co ludzie powiedzą..." (i nie mówcie, że tak nie jest, bo przekonałam się o tym kilka razy, a znam go dłużej niż Wy chodzicie na Oazę).

Po trzecie

Sebastian napisał:

Smerfetka, to żadne utrudnienie. Na moim forum mam jasny podział

Sebastianie, nigdzie nie napisałeś, że Twoje forum jest rewelacyjne, ale można to wyczytać między wierszami. Poza tym dlaczego piszesz moje w cudzysłowie, a chwile wcześniej że to nie Twoje forum (bo gdyby tak było, to byłoby tylko o Tobie), skoro cytat przytoczony dowodzi czegoś innego.

Po czwarte Nightmare ;D, możesz mi powiedzieć z czym tak "ostro pojechałam"???? (jeśli mówisz, że u mnie to normalka, to poprosiłabym o więcej szczegółów i konkrety, ale to już jako prywatną wiadomość). I skoro Ty wiesz, kim ja jestem, to ja powinnam wiedzieć kim Ty jesteś, a niestety tego nie wiem.

"Dokąd idziesz bracie/ Dokąd gnasz/ Po co tak zabijać się/ W jednym punkcie przecież/ W końcu trwasz/ Tylko czas do przodu mknie
Tak przemijasz w miejscu/ Spalasz się/ Jak pustynny w słońcu głaz/ Wszelki ruch to tylko/ Pozór jest/ Jeden mknie do przodu czas (...)Martwe morze stoi wokół nas/I nadziei brak na wiatr '

#24 2008-03-15 08:38:56

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

niektorzy nie umieja sie przedstawiac najwyrazniej a Sebastian jak "Twoje" Forum jest tak rewelacyjne to moze podaj linka co pozdrawiam i ciesze sie ze kilku zalogowanych stwierdzilo ze czas sie wreszcie odezwac

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#25 2008-03-15 10:15:57

Nightmare ;D

Zbanowany

Ojoj...Szirin, "ostro pojechałaś" w tym znaczeniu że tak zawsze bez gródek mówisz i dobitnie;) masz swoje zdanie poprostu i nigdy nie obwijasz w bawełne nie miałam na mysli nic obraźliwego, lubie to w Tobie:D..no może źle to troche sformułowałam ale nie jestem jeszcze w takim wieku aby wspaniale dobierać wszelkie wyrazy:Pprzepraszam jeśli to odebrałas jakkolwiek inaczej:* - na rekolekcjach z x.Janem też nam nie pobłażałaś a kim jestem hmm...a na razie wole sie nie ujawniać, to mi daje poniekąd jakąś wolność w tym co pisze:) Pozdrowionka dla Was:*

#26 2008-03-15 11:16:31

Szirin

Zbanowany

Nightmare ;D, spoko, spoko:) już myślałam, że coś gorszego;) skoro mam swoje zdanie na dany temat to mówię wprost, po co cokolwiek owijać w przysłowiową bawełnę (tym bardziej skoro temat jest kontrowersyjny).
Co do rekolekcji, to jest to specyficzny czas... ale wszystko co robię, to z troską o Was;))).
Pozdrawiam

#27 2008-03-15 11:41:08

moniq

Zbanowany

5867749

a miałam się nie odzywac juz... ale nie mogę się powstrzymac... Szirin, dlaczego tak uparcie powtarzasz ze moze byly powody zeby 18 byla w tym a nei innym czasie? sa rzeczy wazne i wazniejsze, i slusznie Scarlet napisala, że rok ma 365 dni, a WP tylko 40 i ze jest to bardzo specyficzny czas... wiec wszelkie powody powinny stac sie troche mniej wazne. i tyle tylko powiem bo znowu sie rozpeta zmasowany atak na moja osobe. a co do Ireneo, to wychowuje mlodziez, i robi to dobrze, no chyba ze to co piszecie pod jego adresem ma celu udowodnienie mu na sile ze robi to zle... ale tak jak to Nightmare napisala, jesli cos do neigo macie, to moze lepiej powiedzcie mu to wprost, bo nie ma to jak szczerosc. no chyba ze sie ktos tej szczerosci boi i latwiej mu pisac co mysli na forum, niz powiedziec ks wprost????
jak miło że już wiem kim jest Nightmare:) pozdrawiam!
nie wiem natomiast kim jest Scarlet:/ ale dzięki ze mnie pozytywnie pamietasz:) również pozdrawiam!!! a przedstawisz mi się?????

#28 2008-03-15 11:52:54

Szirin

Zbanowany

No tak, Smerfetka zamknął jeden wątek, po to, żeby zaraz powstał drugi na ten sam temat.

Uparcie powtarzam, gdyż uważam, że wszystko ma jakiś powód. Ta impreza też miała. A niektórzy oceniają od razu, nie biorąc nic pod uwagę.

To co się dotyczy x. Ireneo nie ma na celu udowodnienia nikomu niczego, tylko były to moje myśli, po prostu uważam, że jedno z drugim ma niestety związek. Uważam to, co napisałam i nie będę się powtarzać.

Moniq, to dlaczego Ty nie porozmawiałaś wprost z ludźmi zainteresowanymi i uczestniczącymi/organizującymi tą imprezę, a teraz piszesz, że trzeba porozmawiać? Ale to już też było powiedziane...

Nightmare ;D... ja już też wiem, kim jesteś...

#29 2008-03-15 11:58:55

Nightmare ;D

Zbanowany

Szirin.. ja wiem, że to z troski;] moniq czemu miałaś się już nie odzywac forum jest chyba po to zeby się wypowiadac:) i..ojoj..jestem az tak łatwa do odgadnięcia;)?? cóż..tak bywa:D również pozdrawiam..a co do tej całej sprawy jeszcze w sprawie tej osiemnastki..wiecie, nie wiem jak to jest ja się tam na tym nie znam..nie powinno się robic zabaw to fakt..ale czy tą zabawa te osóbki grzeszyły??hmm..to tylko Bóg wie;) i najlepiej jemu zostawic osąd w tej sprawie to może już skończymy się kłócic oki?? taka moja prosba:) bo chyba nikt z nas nie zaprzeczy że w tej sprawie to wyjątkowo polała sie "krew"..nasza taka słowna..a Jezusa prawdziwa bo na pewno Go te nasze niektóre słowa bolały..( bo przecież jesli ranimy drugiego człowieka to ranimt też Boga, który mieszka w nim )i zastanawiam się..czy my czasem nie zgrzeszylismy bardziej niz Ci imprezowicze?? ..chyba tak..ale o tym nie dyskutujmy..każdy sam na sam z Bogiem..odpowiedzmy sobie na to:) Całuje mocno wasze Pysie:*

Ostatnio edytowany przez Nightmare ;D (2008-03-15 12:01:22)

#30 2008-03-15 12:04:04

Szirin

Zbanowany

Oj, Kochana Nightmare ;D, tu wszyscy wszystko wiedzą ja też na początku chciałam być anonimowa i z takim założeniem się logowałam, a tu widać jak jestem (no, początkowo faktycznie byłam)).

Nightmare ;D święta racja. Popieram. Myślę, że ten temat też warto zamknąć (i skasować). Wszystko co mieliśmy, to już powiedzieliśmy.

Stopka forum

RSS