#1 2008-03-13 09:01:17

moniq

Zbanowany

5867749

Racja;)

Dla Smerfetki ta racja:) bo chyba o to chodzi, zeby to forum było prywatnym forum oazy... ewentualnie dla tych, ktorzy w niej byli kiedys:) a jak się tu nic nie dzialo, to i cisza byla, a od wczoraj link chyba poszedl jakims sposobem w swiat...

#2 2008-03-13 10:46:18

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

Re: Racja;)

.... dobrze moze zle zrozumielismy ale to Ty piszesz niezrozumiale to jest do Wojtka

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#3 2008-03-13 10:48:02

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

zastanawiajace jest to ze nagle tyle osob sie dowiedzialo ze to forum ISTNIEJE moze moglibyscie sie3 przedstawic chodz z imienia wszystkim by bylo latwiej... i witam nowo zalogowanych i prosze nie rozkazuje o podanie chociaz imienia PRAWDZIWEGO

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#4 2008-03-13 11:33:28

Nightmare ;D

Zbanowany

Wy jestescie niby oazą??..hmm..własnie widze, wszyscy kopią pod drugim dołki a może poprostu oaze udajecie??...<cenzura>..(błedy wypada naprawiac..a to był mój błąd- ma ktoś waty??) Ks. anonim??..gosciu nie kupuje Cię ani tego co sobą prezentujesz:/...tym bardziej ze żaden z Ciebie ksiądz i możesz mnie pocałowac w moje jakże przegrzeszne 4 litery.. i "świętosza" to może raczej "ksiądz" sobie przeczyta, bo treści to chyba zbytnio nie znamy aż za dobrze aby manipulowac nią w stosunku do innych. Sabastian?..mam nadzieje ze dobrze pamiętam nick dobrze to ujął broń obusieczna -więc radze sie dobrze zastanowić zanim poda ksiądz jeszzce jakieś ciekawe tytuły..wogóle ciekawe skąd się księżulek dowiedział o tym forum? więc Wojtek prosze bo to ma byc raczej powazne forum a nie żenada-może się mylę?? ( i nie obchodzi mnie jesli uzyłam jakichś słów o podwójnym znaczeniu i które w TWOIM słowniku znacza coś zupełnie odwrotnego, nie obchodzi mnie też jesli popełniłam gdzieś jakikolwiek błąd ortograficzny, interpunkcyjny czy jakikolwiek inny - w wymowie i tak bys tego nie wychwycił, więc nie bądź złośliwy) Staracie się być mądrzejsi od drugich ( nie wszyscy ale większość)  nie bede wymieniać szczegółowo kto, bo to poprostu widać wystarczy sobie poczytać. Przepraszam za to co tu napisałam i jeszzce napisze ale to krzywdzące dla całej oazy- widać nasza wspólnote a raczej jej brak. I jak tu mówic jeszcze o jakiejkolwiek DRODZE KRZYŻOWEJ pod szyldem oazy??..może rzeczywiście jako oaza nie powinnismy zajmowac się przygotowaniem wielkopiątkowej Drogi krzyżowej bo okaże się jeszcze że stanie się ona meka i dla nas...osobistą,egoistyczną i na końcu spipeprzymy wszystko. I nie mówie tu tylko otych którzy wyrażali własne zdanie na tym forum w wiadomej sprawie( bo to dobrze że macie coś do powiedzenia-ale na prawde warto niektóre wypowiedzi wpierw przemyśleć nie uważacie??)i nie tylko o Tobie Wojtek i przepraszam Cię, bo ja też w tej chwili jestem złośliwa ale ktoś to musi powiedzieć. -ŻAL!!!..żal jak na to się patrzy, a przeciez kiedyś tak nie było...a moze ja tego nie widziałam poprostu?...serio było inaczej i czemu się zepsuło?...wogóle po co ten temat był rozgłosniony?? Po co?...nie wiem..bawiło to kogoś?..bo tu raczej nie ma się ani czym cieszyć, ani chwalić.. i czemu od razu cos złego, czy Ci którzy to krytykuja..byliscie tam? widzieliście co tam się działo żeby oceniać?? "Kto jest bez grzechu niech pierwszy zuci kamień"..na prawde tylu was świętych?
Szirin ma racje...o tym że księża odchodzą lub że mają dzieci to się nie mówi, nikt tego nie nagłośnia w kosciele tym bardziej..bo to przecież zgorszenie...może od razu wyjedźmy do księzy na kazaniu z grubej rury ..czemu ksiądz nie wspomni o tym że Watykan trzyma pod pieczęcią prawdziwą wersje bibli??:offtopic:hmm..strach?..owszem..tyle zwatpień by się zrodziło...i o tym się nie mówi..kontrowersja jak się patrzy... wiec po co to cokolwiek zaczynać..tyle razy pisaliście ze ktoś ma wolną wole..że wie co chyba robił..niby nic taka sprawa...a patrzecie jak to burzy "kościół"..i to nie od dachu..ale od fundamentów..

Ostatnio edytowany przez Nightmare ;D (2008-03-14 21:58:08)

"Ojcze w Twoje ręce, powierzam ducha mego...czemuś mnie opuścił?"

#5 2008-03-13 11:38:42

Nightmare ;D

Zbanowany

PS. i PRZEPRASZAM jesli moja wczesniejsza odpowiedź zdołuje i urazi dobitnie kogoś..nie miałam zamiaru nikogo nią obrazić, tylko dać troszke do myslenia... zbytni przypływ emocji i tyle...ale na prawde..to  co tu wszyscy zaprezentowaliśmy tylko udowadnia to, ze jako wspólnota oblalismy..nie rozumiemy się na wzajem i przykro z tego powodu..może kiedys to zrozumiemy i spróbujemy coś z tym zrobić..?

#6 2008-03-13 11:43:06

moniq

Zbanowany

5867749

Nightmare, dopisuje się do prośby Alex: zanim zaczniesz się wypowiadac i dalej krytykowac, to się ujawnij kim jestes. a przynajmniej to podaj swoje PRAWDZIWE imię.
i jeszcze raz powtarzam: to nie x. Irek wyglosil tę mowę podczas modlitwy wiernych!!!! więc kolejną osobę mamy, która chyba niedokładnie czyta. Mszę o godz. 11 mial ktoś inny - zadajcie sobie trudu i sami się dowiedzcie kto - i kto inny czytał wtedy modlitwę wiernych. jasne????

#7 2008-03-13 12:02:05

Nightmare ;D

Zbanowany

Mój błąd, przepraszam... ale tak czy siak, jakiś ksiądz, z resztą modlitwe wierych nie koniecznie wymyslał ten ksiądz który ją wygłaszał czy nie? fakt..aluzja do oazy;/ i nie, nie chce nikogo juz krytykować mówie tylko jak jest i jak czuje i jeszcze raz przepraszam za jakiekolwiek błędy, opisuje to co widze..a już na prawde miałam dość wysłuchiwania rozmów na temat tego wątku..no przynacie ze to triche wnerwiające;/..

#8 2008-03-13 12:06:24

moniq

Zbanowany

5867749

tak Nigthmare, tu przyznaję Ci rację, ten wątek już się skonczyl. a jak nie to znowu zamknie go Smerfetka;) ale w dalszym ciągu nie podałaś swojego imienia...

#9 2008-03-13 14:06:19

smerfetka

Zbanowany

status akuku;D
0 700 680 631
Call me!

moniq napisał:

...a jak nie to znowu zamknie go Smerfetka;)...

zawsze do usług

myśle, że dobrze zrobiłem, zamykając tamten temat, i dodatkowo wprowadziłem "utrudnienie", że musicie sie zalogować, aby czytać i pisać posty :] zmusiły mnie okoliczności, więc wybaczcie

SERDECZNIE POZDRAWIAM I DOZOBACZENIA JUZ NIEDLUGO

http://viii-lo.krakow.pl/~qbaj/1714254127466ed27cf351a.gifhttp://www.avatary.ork.pl/avatary/3707.gifChyba nie musze sie przedstawiać http://www.avatary.ork.pl/avatary/2968.gif

#10 2008-03-13 15:42:57

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

a ja sie zgodze z Nightmare ;D wedlug mnie ma duzo racji i tym co napisala dla mnie sie juz ujawinila

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

#11 2008-03-13 16:38:29

moniq

Zbanowany

5867749

oj Alex, aleś Ty domyślna:) księdza anonima rozszyfrowała, Nightmare tez... uchyl rąbka tajemnicy... choc lepiej było, gdyby sami zainteresowani uchylili...

#12 2008-03-13 16:42:05

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

bo nasza kochana Smerfi zawsze do uslug moze powiem moze nie a moze wlasnie poczekajmy jak to powiedzialas "..lepiej było, gdyby sami zainteresowani uchylili..."

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

#13 2008-03-13 19:46:07

Sebastian

Zbanowany

Nightmare, trochę przesadzasz. Nie dawaj ponieść się emocjom. Anyway w dużej części zgadzam się z Tobą, mnie także, czemu dałem chyba wyraz, zbulwersowała sprawa modlitwy wiernych.

Smerfetka, to żadne utrudnienie. Na moim forum mam jasny podział - 5 grup i forum podzielone na 2 części - wewnętrzna i publiczna.
Wszyscy mogą czytać część publiczną. Zarejestrowani mogą pisać w części publicznej.
Grupy 1. i 2. (podział ze względu na charakter forum) mają dostęp do części wewnętrznej.
3. "Grupa Trzymająca Władzę" moderatorzy i administrator - ja. Moderowanie całego forum + forum dla moderacji.
4. Grupa o największym stopniu wtajemniczenia. Dostęp do forum zarządu.
5. Grupa VIP czy też grupa gości - dostęp do podstawowych for forum wewnętrznego, ale pod nickiem jest zaznaczone, że nie należą do struktur organizacji.

Przez pierwszych parę dni było ciężko dołączać ich wszystkich po kolei, ale później dodawało się ich do grup na bieżąco. Teraz jest 108 użytkowników ładnie upakowanych w grupy. No i przez rok ponad 8000 postów, bez strachu, że ktoś przeczyta coś niewłaściwego.

Jeśli chcesz mogę powiedzieć Ci dokładnie jak to zrobić w phpBB2 by Przemo. W PunBB nie wiem dokładnie, ale nie powinno być dużo inaczej.
A swoją drogą nie możecie jakoś sobie załatwić niewielkiego hostingu z bazą sql i obsługą php w zamian za reklamę? Ja coś takiego zrobiłem, mamy forum niezależne, bez reklam, z pełnym dostępem do bazy danych i absolutną dowolnością konfiguracji...

Eszz rozpisałem się.

Jakbyś chciał o coś zapytać, poradzić się albo coś, to zapraszam na gg: 6784406. I przepraszam za OT.

#14 2008-03-13 21:00:48

Liebe

Zbanowany

widzę,że dość duzo razy występowało tu odwołanie do książki "świętoszek".ale powiem szczerze, że te fragmenty jakoś omijałam bo nie mogłam sie już w koncu połapać o co chodzi,kto cos proponuje a kto ocenia.ale tak czy owak skomentuje to tak: "Jeśli reguł moralności nie nosisz w sercu, nie znajdziesz ich w książkach."(Monteskiusz) ;p i zarazem zostawiam to każdemu do przemyślenia bo jakaś prawda w tym jest:D dodałabym jeszcze..ani na forum ale moze to bedzie za duze uogólnienie:D choc to tez poniekąd prawda bo jak widzieliśmy często kazdy widział w postach to co chciał widziec z góry ustalonym poglądem.ale ok za duzo juz powiedziałam.milczę już..

"Der Regen fällt sie ist die Nummer eins
Der Regen fällt sie will nur glücklich sein
Der Regen fällt sie ist allein in der Nacht
Es ist kalt in ihrem Zimmer wenn die Einsamkeit erwacht"

#15 2008-03-13 21:04:17

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

Liebe ale jak juz wczesnij mowilam mozesz mowic to co chcesz tylko w rozsadnych granicach bo mozesz zostac posadzona o cos co ktos zle zrozumial niestety takie zycie pozdrawiam dla zainteresowanych pisze tu bo w Schole nie wchodzicie jutro jest proba o 18 30

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Stopka forum

RSS