#76 2008-03-12 20:47:54

nashi

Zbanowany

Re: MAŁA REFLEKSJA...

Sebek ratuj
powiedz mi czy jastem idiota i nie wiem co piszę czy ktos tu nie potrafi czytac????

cytuję:

moniq napisał:

"W czasach zakazanych zabaw hucznych nie urządzac". tych mniej hucznych też nie... może trzeba było poczekac na po świętach i wtedy dopiero uczcic urodziny? pewnie wkładam kij w mrowisko tym co piszę, ale trudno. oazowiczom wychowanym od lat na oazie jednak nie wszystko wypada , czasem trzeba po prostu włączyc myślenie, a odpowiedz na to jaki wydzwiek będzie miała "niewinna" osiemnastka w knajpie byłaby prosta...

nashi napisał:

(...)a i nie wiedzialem ze Monika byla oazowiczka przez dlugie lata  nigdy jej tam nie widzialem

--------------------------------------------------------------------------------

Nauczyciel to nasz skarb więc zakopmy go głęboko

#77 2008-03-12 20:51:37

nashi

Zbanowany

poszukam Sebus
pewnie masz racje - i cos mi sie wydaje ze masz - jak mowilem nie uscislilem - chodzilo mi wczesniej o Dekalog

#78 2008-03-12 20:55:15

Sebastian

Zbanowany

Jeśli chodziło o Dekalog, to oczywiście że nie. Nie można udzielić dyspensy od Prawa Bożego (czczenie innych bogów), prawa moralnego (choćby i przykład zabijania) i prawa naturalnego - od grawitacji choćby i papież chciał, to nam dyspensy nie udzieli.

#79 2008-03-12 20:58:14

moniq

Zbanowany

5867749

Nashi, a skąd ja miałam wiedziec, ze nie piszesz o mnie???? skoro ja temat zaczełam, a w odpowiedzi uzyleś mojego imienia, to jak widac i ja, i Alex i moze jeszcze ktoś, uznałam, ze mówisz o mnie...
znam zasady socjologii, i jak mówię, temat założyłam celowo, przed chwilą powiedziałam: byłam ciekawa jaki efekt to wywoła. a wywołał dokładnie taki, jak myślałam. 
obiektywna definicja zabawy?
ok, ale jutro, bo dziś już nei mam siły myślec i znowu powiem coś, co wywoła lawinę piorunów nad moją głową

#80 2008-03-12 20:58:20

nashi

Zbanowany

hmmmmm
po wnikliwym przestudiowaniu prawa kanonicnego musze sie wycofac z przyznania Ci racji - z przykazań zwolnic nas nie można
można z tzw. PRZEPISÓW POKUTNYCH w tym
- I. PRZEPISY POSTNE
Dla słusznej przyczyny proboszcz może udzielić w pojedynczym przypadku - poszczególnym wiernym i    poszczególnym rodzinom - dyspensy od wstrzemięźliwości od potraw mięsnych, z wyjątkiem: Środy Popielcowej i Wielkiego Piątku.

#81 2008-03-12 21:01:43

nashi

Zbanowany

no nie to juz jest zenada

moniq napisał:

Nashi, a skąd ja miałam wiedziec, ze nie piszesz o mnie????

kilkukrotnie powiedziane bylo ze chodzi o jubilatke

#82 2008-03-12 21:02:16

Sebastian

Zbanowany

Cieszę się Moniq, że eksperyment Ci się udał. Szkoda tylko że eksperymentujesz na ludziach, nie na zwierzątkach. Chociaż to też byłoby nie do końca moralne.

Nashi, czyli tak - robię ognicho w piątek. Idę do mojego proboszcza, przedstawiam mu sprawę, on udziela mi dyspensy. I co? Nie mam grzechu za złamanie przepisów pokutnych, ale mam grzech za złamanie przykazania? No świetnie.

#83 2008-03-12 21:03:44

nashi

Zbanowany

idem siem umyc bo mnie mama szantazuje ze mi gaz wylaczy pod woda i bede sie myl w zimnej
pozdrowki bede pozniej jak cos

WARN !! sprawy prywatne niech pozostana prywatnymi niepotrzebnie zaśmiecasz i tak juz dłuuugi temat

#84 2008-03-12 21:10:59

nashi

Zbanowany

nie bede sie sprzeczał, poczytam jeszcze bo musze sie upewnic ale chyba nie masz racji

#85 2008-03-12 21:18:41

Sebastian

Zbanowany

Ale gdzie nie mam racji? W ostatnim poście przyznałem rację Tobie. ;]

#86 2008-03-12 21:19:48

Szirin

Zbanowany

moniq napisał:

a poza tym to świat, kraków, kozłówek jest naprawdę mały i informacje krążą najróżniejszymi drogami... zakłądam, że dziś doszła do mnie prawdziwa wiadomośc, że impreza nie była cicha i skromna, ale była połączona jeszcze z urodzinami drugiej osoby, ktora jak właśnie się dowiaduję ma na imię tak, jak ja... więc śmiem zakładac, że w tej knajpie było spokojnie kilkadziesiąt osób. dlatego ciężko mi uwierzyc, że panowała pełna umartwienia i refleksji (tylko nie róbcie znowu słowotwórstwa!!!!) atmosfera.

Moniq, skąd wiesz że ta informacja była/jest prawdziwa???? A po drugie skąd masz pewność, że wszyscy na tej imprezie byli ludźmi bardzo wierzącymi? Przecież dla osoby niewierzącej niczym jest Wielki Post.

Poza tym kim jesteś Sebastianie? Bo chyba nikim z Oazy... (może się mylę).

"Dokąd idziesz bracie/ Dokąd gnasz/ Po co tak zabijać się/ W jednym punkcie przecież/ W końcu trwasz/ Tylko czas do przodu mknie
Tak przemijasz w miejscu/ Spalasz się/ Jak pustynny w słońcu głaz/ Wszelki ruch to tylko/ Pozór jest/ Jeden mknie do przodu czas (...)Martwe morze stoi wokół nas/I nadziei brak na wiatr '

#87 2008-03-12 21:22:41

Sebastian

Zbanowany

Masz rację - aktualnie nie jestem w oazie. Powiedzmy że jestem analitykiem oazy.

#88 2008-03-12 21:25:58

Szirin

Zbanowany

Co znaczy analitykiem oazy, bo takie coś to ja sobie też mogę napisać. I aktualnie też nie jestem w oazie. Obawiam się że w naszej nie byłeś w ogóle.

"Dokąd idziesz bracie/ Dokąd gnasz/ Po co tak zabijać się/ W jednym punkcie przecież/ W końcu trwasz/ Tylko czas do przodu mknie
Tak przemijasz w miejscu/ Spalasz się/ Jak pustynny w słońcu głaz/ Wszelki ruch to tylko/ Pozór jest/ Jeden mknie do przodu czas (...)Martwe morze stoi wokół nas/I nadziei brak na wiatr '

#89 2008-03-12 21:35:15

smerfetka

Zbanowany

status akuku;D
0 700 680 631
Call me!

ZAMYKAM !!
ponieważ uważam, że:
- dyskusja stała się dyskusją nie na temat
- stało sie jak sie stało, nie odwróci sie tego, a kogo zmusiło do refleksji to dobrze
- zaczeły wypowiadać sie osoby nie zwiazane ani z "impreza" ani z oazą i robi sie niedobrze i niebezpiecznie

http://viii-lo.krakow.pl/~qbaj/1714254127466ed27cf351a.gifhttp://www.avatary.ork.pl/avatary/3707.gifChyba nie musze sie przedstawiać http://www.avatary.ork.pl/avatary/2968.gif

Stopka forum

RSS