#16 2008-03-10 15:19:29

nashi

Zbanowany

Re: MAŁA REFLEKSJA...

no cóż ...
hmmm...
pomyślmy...
etc.

Miałem nic więcej nie pisać ale jakoś się nie mogę powstrzymać ...
Żeby nie było to powiem cos od siebie i cos od Was ...
Zaczynamy...

...

moniq napisał:

(...) napisałam, bo cóż, mam prawo wyrazic swoją opinie, a skoro to forum istnieje, to nie tylko po to, aby pisac rzeczy dobre i miłe, ale przede wszystkim te, które nas tu zalogowanych dotycza (...)

Więc napiszmy o czyms co nas dotyczy
Jak dla mnie to rozchodzi sie o to ze kilka osob po prostu nie zostalo zaproszonych ... i slusznie bo w koncu
(posłuze sie dosc znanym cytatem)

ojciec Tomasz napisał:

nie rzuca się pereł przed pedzace swinie

i mowiac to

Moniq napisał:

nie oceniam, ale skłaniam do zamyślenia się, czy na pewno wszystko w porządku

...

co do tekstu

Liebe napisał:

ograniczał sie jednynie do wreczenia prezentu z ktorym KTOS sie spozniał

a o KIM to mowa ??

...

no i podsumowanie

moniq napisał:

na koniec dnia usłyszałam podczas drogi krzyżowej w naszej parafii subtelny, ale dobitny komentarz do sprawy

ja dodam ze zostal on wygloszony przez ksiedza Irka, ktory mowiac ze to oaza organizuje osiemnastke w Wielkim Poscie sam wydal o sobie piekne swiadectwo - wszak jest jej opiekunem

koncząc
pozdrawiam wszystkich

Nauczyciel to nasz skarb więc zakopmy go głęboko

#17 2008-03-10 15:24:27

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#18 2008-03-10 15:31:12

Liebe

Zbanowany

ale nikt nie podwaza niczyjej dorosłosci ani tego czy ktos cos robil czy nie. myślę,że tu bardziej chodzi o zasady, a nie o sam fakt i nie chodzi o krytyke poszczególnych osób tylko tak jak w tytule o "mala refleksje".Nie sadze, zeby pod tym krył sie atak na czyjas pełnoletność(bo sadze ze dorosłosc i pelnoletnosc nie ida w parze..) pozdrawiam

"Der Regen fällt sie ist die Nummer eins
Der Regen fällt sie will nur glücklich sein
Der Regen fällt sie ist allein in der Nacht
Es ist kalt in ihrem Zimmer wenn die Einsamkeit erwacht"

#19 2008-03-10 15:36:15

Liebe

Zbanowany

<lol2> Nashi to bylo genialne podsumowanie<lol2> ale nie sadze nadal zeby chodzilo o atakowanie kogos;p  a z prezentem zgadnij kto sie spoznial;p;p

#20 2008-03-10 16:13:36

MonYczkA

Administrator

9920963

ja nie mówię, że atak na czyjąś pełnoletność, tylko że każdy z nas jest chyba na tyle dojrzały, że ma swoje własne zdanie... a poza tym to chyba nie jest mała refleksja, bo trochę głośno się zrobiło wszędzie na ten temat.

"-Kubusiu?!
-Tak Prosiaczku??
-Nic... - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - chciałem się tylko upewnić, czy jesteś."

#21 2008-03-10 16:19:07

Liebe

Zbanowany

no właśnie, kazdy ma własne zdanie i tutaj zostało ono wyrazone..

#22 2008-03-10 16:35:30

moniq

Zbanowany

5867749

ja też mialam się już nie wypowiadac, ale też nie mogę się powstrzymac, bo widzę, że tylko dwie osoby zalapaly o co mi chodzilo kiedy poruszylam temat; dwie czyli Liebe i Ashely. choc i Alex myślala w dobrym kierunku.
dokładnie chodzi o same zasady, o refleksję bo czas jest idealny dla tej refleksyjności. nie podwazam niczyjej pelnoletnosci i nie atakuję, ale mam wrażenie ze do kogo coś miało dotrzec, to dotarlo, a kto będzie chciał isc w zaparte, że atakuję i oceniam, to i tak cokolwiek bym nie powiedziała, będzie odwrócone do góry nogami. i pięknie Liebe powiedziałas, dorosłośc nie zawsze idzie w parze z pełnoletnościa. a gdybyśmy chcieli trzymac sie zasady, że kto jest dorosły ten może robic co chce, to myślę, że to nie byłoby mądre wykorzystywanie dorosłości. bo dorosłośc to odpowiedzialnośc..
Nashi, chyba chciałeś byc złośliwy, ale kiepso Ci to wyszło. bynajmniej nie chodzi o to że kilka osob nie zostało zaproszonych (jeszcze zapomniales uściślic kogo miałbys tu na myśli mnie? bez sensu zupełnie no chyba że kogoś chciałeś obrazic cytatem kleryka Tomka? a jeśli tak, to nie pomyliłam się mówiąc, że refleksja potrzebna).
czy zainteresowane osoby są oazowiczkami? nawet jeśli teraz nie, to były długie lata, ja też i wiem że to do czegoś zobowiązuje. to akurat najtrafniej załapała Ashely. "Dokonawszy na wieki wyboru, każdego dnia od nowa wybierac muszę" napisał kiedys pewien poeta.
a czy to ks Irek wydał swiadectwo o sobie? nie sądzę, powiedziałabym, że było dokładnie odwrotnie.

#23 2008-03-10 16:41:46

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

a moze wszystkie zalapalysmy o co chodzilo Monis tylko nie umialysmy tegop ubrac w slowa ;p moze troche wyszlo a moze nie wyszlo ja sie nie wypowiadam na ten temat i tak jest chyba okey nikt nie posadzi mnie ze kogos obgaduje albo cos na jego temat mowie

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Ale my wiemy, ze nom nic tak ducha nie krzepi, jako muzyka, jako śpiyw. Niekze teroz ponad nami popłynie duch pod postaciom muzyki, a my se na tej muzyce siednijmy i razym z tom muzykom podnieśmy nase myśli ku niebu. (ks. J. Tischner)

#24 2008-03-10 17:00:12

nashi

Zbanowany

hmmm ....
miałem nie być uszczypliwy ale cóż..
zacznijmy od słowotwórstwa

moniq napisał:

czas jest idealny dla tej refleksyjności

refleksyjność = zjawisko fizyczne; odbijanie fal świetlnych i dzwiekowych

moniq napisał:

że refleksja potrzebna

refleksja = (lc. reflexio -odgięcie) odbijanie promieni

wiec zeby nie byc do konca uszczypliwym

kleryka Tomka na pewno obrazac nie chcialem wypowiedzial sie madrze i dal paru osobom do myslenia moze ja tez dam

co do ksiedza to hmmm ... jakby to ujac mnie smiesza modlitwy wiernych w stylu
"modlmy sie za oazowiczow organizujacych w wielkim poscie osiemnastki itd " ja tylko wyrazam swoje zdanie wszak

Alex napisał:

kazdy moze sie wypowiedziec to wolny kraj

a i nie wiedzialem ze Monika byla oazowiczka przez dlugie lata nigdy jej tam nie widzialem

P.S. a kto sie spoznial z prezentem ??

#25 2008-03-10 17:03:25

MonYczkA

Administrator

9920963

Niektórzy będą dotąd się tutaj logować, dokąd nie uzyskają 50% głosów +1. Więc życzę powodzenia w tej kampanii.

"-Kubusiu?!
-Tak Prosiaczku??
-Nic... - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę - chciałem się tylko upewnić, czy jesteś."

#26 2008-03-10 17:05:26

nashi

Zbanowany

hmmmm
zgadzam sie  w 100%
niektorzy pomylili budynki i miasta
to nie Warszawa i nie ul. Wiejska

...

ale jakby na to nie patrzec to troche wsia zajechalo

#27 2008-03-10 17:07:24

MonYczkA

Administrator

9920963

Warszawa <myśli> kierunek Mazowsze?! 5 godzin autobusem z zawracaniem na każdym odcinku drogi ;p

"-Kubusiu?!
-Tak Prosiaczku??

#28 2008-03-10 17:40:15

moniq

Zbanowany

5867749

oj Wojtuś, trochę dziecinne te słowne przepychanki tworzysz... Tomek madrze wtedy powiedział? a to ciekawe, bo ośmieszyc siebie i innych przed obecnym wtedy bp Szkodoniem, to faktycznie wyczyn godny naśladowania :d i więcej odzywac się nie zamierzam, ale wasze reakcje a szczególnie Wojtka pokazaly, że bez powodu tematu nie poruszyłam spodziewałam się, że piątkowy post nie zdobędzie ani jednego komentarza, a Wojtek rozkręcilił dyskusję i teraz forum przyrównuje do sejmu...

Ostatnio edytowany przez moniq (2008-03-10 18:12:56)

#29 2008-03-10 19:24:17

nashi

Zbanowany

no cóż ...
do sejmu przyrównuje Twoje wypowiedzi
bo jak zgadzam się z argumentacją pozostałych tak Twoja do mnie nie trafia i przykro mi z tego powodu
twierdzisz że Tomek ośmieszył wszystkich - więc co zrobił ksiądz, czy przypadkiem też wszystkich nie ośmieszył??
Nie zebym miał do niego o to pretensje ale tak jakos to co mówisz się kupy nie trzyma i w ogole ...
najpierw

moniq napisał:

(...) napisałam, bo cóż, mam prawo wyrazic swoją opinie, a skoro to forum istnieje, to nie tylko po to, aby pisac rzeczy dobre i miłe, ale przede wszystkim te, które nas tu zalogowanych dotycza (...)

wiec ja wyrazam swoje zdanie a to ze sa ludzie ktorzy nie potrafią zachowac jakiegos poziomu dyskusji ... to coż przykro mi z tego powodu ale jakos niebardzo nad tym ubolewam uwazam ze kazdy moze napisac to co mysli nawet jesli nie jest to mile. Moim zdaniem nie jest prawdą,

moniq napisał:

ze nie oceniam, ale skłaniam do zamyślenia się

bo oceniasz przytaczajac wypowiedzi swoich znajomych i mowiac ze bylo to niewlasciwe.
Kazdy ma sumienie i przede wszystkim powinien sie nim kierowac
a na zakonczenie cytat jednego z ksiezy (przez grzecznosc nie powiem ktorego)
"świat nie jest czarno-bały"

pozdrawiam

#30 2008-03-10 20:55:31

Alex

Zbanowany

8362585
Call me!

... powstala klotnia ... tylko sie nie pozabijajcie dosc tej "krwi" slownej....

"Odi et amo"
nienawidzę i kocham...

Stopka forum

RSS